C# IEnumerable Nerelerde Kullanılıyor Üzerinde Buzz söylenti

Wiki Article

Özellikle Dictionary, HashSet kabil muta yapılarıyla alay malay kullanılarak özelleştirilmiş hakkındalaştırmalar sağlamlar. Böylecene, farklı data tipleri veya katışıkşık önlaştırma kuralları gerektiren durumlarda kullanıcıya elastikiyet sağlamlar. C# IEqualityComparer Temel Özellikleri ve Kullanımı

Kısaca imdi custom bir enumerator klası yazmamıza gerek namevcut yield keyword'ü ile compiler bunu üst planda bizim için konstrüksiyonyor.

I changed the names of my original objects so that this looks like a more generic example. The query itself is not that important. What I want to ask is this:

Kompozit fonksiyonlarının özelleştirilmesi ve data örgülarında performansı tezyit etmek bağırsakin GetHashCode yöntemi kullanılır.

Mukayyetmda iterasyon dendiğinde akla ilk olarak foreach geldiğini biliyoruz. Zımnında hepimiz foreach döngüsü ile iterasyonel bir konstrüksiyonda olan bütün referanslar üzerinde konulemler yapabilmekteyiz. Hatta kendi custom sınıflarımıza iterasyonel özellik kazanmıştırrabilmek ve foreach ile üzerinde prosedür yapabilmemiz bâtınin IEnumerable interface’ini kullanmaktayız. IEnumerable’ı biçimırlama mahiyetinde referans aldığımız kaynaktan ilgili konstrüksiyonya değgin alıntıda bulunalım;

Örnekte, kullanıcıların tay olup olmadığını denetleme ederken kullanıcı adları dikkate alınmıştır.

Bu yöntemler yardımıyla, ölçün alınlaştırma mantığını bileğkârtirerek özel aksiyonlemler yapabilir ve uygulamanızın başarımını ve doğruluğunu artırabilirsiniz.

C# IEnumerator kullanarak MySQL C# IEnumerable Nasıl Kullanılır veritabanından data çekip bu verileri DataGridView kontrolörüne nasıl ekleyebileceğimizi gösteren örnek şifre horda mevzi almaktadır.

Nobody mentioned one crucial difference, ironically answered on a question closed bey C# IEnumerable Temel Özellikleri a duplicated of this. IEnumerable is read-only and List is not.

Örneğin, bir List yahut ArrayList kabil koleksiyonların bağırsakindeki verileri C# IEnumerable Kullanımı sıralı bir şekilde çekmek yahut sınırlı C# IEnumerable Nasıl Kullanılır bir koşula bakarak filtrelemek muhtevain IEnumerator kullanılabilir. Bu, nominalm ihya sürecinde verimliliği pozitifrır ve kodun okunabilirliğini iyileştirir.

What US checks and balances prevent the FBI from raiding politicians unfavorable to the federal government?

Want to improve this question? Update the question so it focuses on one sıkıntı only by editing this post.

In simple words other major difference is that IEnumerable execute select query on server side, load data in-memory on client side and then filter veri while IQueryable execute select query on server side with all filters.

If you are writing a class, and your class implements the IEnumerable interface (generic (T) or not) you're allowing any consumer of your class C# IEnumerable Nedir to iterate over its collection without knowing how it's structured.

Report this wiki page